Válogatott viadal | Nyomtatás |
2013. november 12.
Hat zalai az ezüstérmes válogatottban
 
| 
 
 

arország válogatott leány és fiú csapata ezüstérmes lett Csehország mögött a Magyarország – Horvátország – Szlovénia - Szlovákia– Csehország U16-os atlétikai viadalon. A Budapesten megrendezett versenyen nemzeti válogatottunkban összesen fél tucat zalai atléta is helyet kapott.

zalaiatlval

Szép futással nyert mindkét 4x100 m-es váltónk. A leány csapatban helyet kapott a keszthelyi Csóti Jusztina, míg a fiú kvartettben Bagladi Marcellal (Zalaszám ZAC) győzött a csapat. A leány csapat eredménye 48,50 mp, a fiúk pedig 43,87 mp-es idővel nyertek.

A két győzelem mellett az 5 zalaegerszegi és az egyetlen keszthelyi fiatal az alábbi teljesítményt nyújtotta.

1000 m-en az ifjú országos bajnok középtávfutó, a Zalaszám ZAC kiválósága – Ott Benjamin – 2;39,90 perces idővel negyedik helyen ért célba. Az ugyancsak 4. helyezett magyar váltó tagja volt 4x300 m-en Krasznai Anna (Zalaszám ZAC). Időeredmény: 2;39,84 perc.

Csóti Jusztina (KVDSE) a 100 m-es síkfutásban 12,81 mp-es idővel ötödikként ért célba.

Súlylökésben az újdonsült bajnok Veiland Violetta (Zalaszám ZAC) most is megelőzte a másik Zalaszámos bajnoknőt – Takács Dórát.

Veiland 12,86 m-rel 4., Takács 12,38 m-es lökéssel 5. lett.

Diszkoszvetésben Takács Dóra dobogós lett 35,88 m-es dobással.

Vélemény:

Csiszár Attila, a Zalaszám ZAC utánpótlás neveléséért felelős vezetője: - Idén is rekordot döntött a zalai atlétikai utánpótlás azzal, hogy a magyar válogatott negyedét adta. A 6 fiatal tehetséges atléta nagymértékben hozzájárult a magyar csapat sikeréhez.