Bemutatkozás
Bemutatkozás | Nyomtatás |
2009. június 03.
A Szövetség Zala megyében működő természetjáró (turista) tevékenységet folytató társadalmi szervezetek, egyesületek önkéntes tömörülésen alapuló szervezete. Az Alapszabályunkban megfogalmazott alapvető célunk a rendszeres természetjárás (túrázás) útján elősegíteni az egészséges életmód kialakítását, természet- és környezetvédő szemlélettel. Eközben bemutatjuk a megye és az ország tájegységeit, megismertetjük azok természeti, néprajzi szépségeit, történelmi nevezetességeit is. Zala megye területén cca.1200 km jelzett turistaút található. Céljaink megvalósítását törvényesen elismert módon gyalogos, kerékpáros, vízi, barlangász, hegymászó szakágakban kiemelkedően közhasznú tevékenységként végezzük. Részt veszünk a Természetvédelemi Szolgálat munkájában. Működésünket az évenként elkészített egyesületekkel egyeztetett eseménynaptár alapján végezzük. Az egyesületek önálló túraterveket készítenek. Rendezvényeink, túráink nyitottak, azokon tagjainkkal együtt bárki részt vehet. Részletes információt a lebonyolító szervezettől lehet kérni. A Zala Megyei Természetbarát Szövetség 2009.05.29-én befejezte éves rendszeres közgyűlését, melyen elfogadta a 2008.évi tevékenységéről beszámolókat, ill. Kiss László elnök korábbi évekről szóló összefoglaló jelentését, majd új tisztségviselők választására került sor;
Elnök: Berdán László    
Főtitkár: Kissné Katona Valéria
Elnökségi tagok: Budai Lajos, Kiss Lajos, Pozsik Lajos, Süle Gábor.
Ellenőrző bizottság elnöke: Kalapos István
Ellenőrző bizottsági tagok: Farkas Zoltán, Vikár Tibor.
A Gyalogtúra Szakág minősítéseit intézi: Farkas Zoltán
A leköszönt elnökségnek köszönjük az eddigi munkát, külön Kiss László volt elnöknek, aki most a TBSZ országos elnökségében foglal helyet.
A Zala Megyei Természetbarát Szövetség munkáját továbbra is a 2005.04.16-án elfogadott Alapszabálya szerint végzi.
A 2009. évi kimutatás szerint, működő természetjáró egyesületeink, szakosztályaink:
- Becsehely, Kerecsen TTE
- Keszthely, Asbóth S. Térségi Középiskola
- Keszthely, Csány – Szendrei ÁMK
- Nagykanizsa, Kanizsa SE
- Nagykanizsa, Mezős Természetjárók K.
- Nagykanizsa, Olajipari TE
- Nagykanizsa, Postás SE
- Pakod, Bugyborék vizitúra SE
- Petőhenye, Közösségépítő SE
- Pókaszepetk, Festetics K. TCS
- Söjtör, TE
- Zalaegerszeg, Göcsej SE
- Zalaegerszeg, Kandikó Klub
- Zalaegerszeg, Szent Györgyi A. DSE
- Zalaszentiván, Egervári L. Ált.Isk. Bakancsos TJCS
- Zalaszetgrót, Természetbarát SE
A honlap felújítás ill. megújulás alatt, így a programokról aktuálisan tájékozódni a www.termeszetjaro.hu, http://ttt.tr.hu/naptar/, www.zmse.hu oldalakon ajánljuk, email címünk: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .