Bemutatkozás
Bemutatkozás | Nyomtatás |
2009. június 03.

A Zala Megyei Szabadidősport Szövetség 2001-ben alakult meg a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése tagjaként. A szervezet megalapításának célja volt a Zala megyében működő szabadidős sport szervezetek összefogása, munkájuknak segítése.

 

A tevékenységeink során számos megyei hatókörű sporteseményt szerveztünk, illetve szervezését koordináltuk, vagy valamely szervezet felkérésére közreműködőként részt vettünk. (Zala Megye Sportnapja, Zala Megyei Parasportnap, Megyefutás 2009,)

 

Segítséget nyújtottunk az Magyar Szabadidősport Szövetségnek a térségi rendezvények népszerűsítésében, lebonyolításában. (Kihívás Napja)

 

A szabadidős rendezvények mellett a kiemelt sportrendezvényeinken növeljük Zala megye hírnevét és az ismert sportolók által népszerűsítjük a sportolást, és követendő példát állítottunk a fiatalok elé.

 

Támogatjuk és segítjük tagszervezeteink és egyébmás szabadidősporttal foglalkozó sportegyesületek, szervezetek munkáját, eseményeik, versenyeik lebonyolítását.

 

A sport társadalmi hasznossága érdekében megyénkben, a versenysportban és szabadidő sportban résztvevők fizikai állóképességének továbbá egészségi állapotának javítása a fő célunk.

 

2008-tól a változó sportszakmai igényeknek a Szövetségünk önálló útra tért. Önálló jogi személyiségű szervezetként 9 tagszervezetünkkel együtt a megyei szabadidősportban tevékenykedők munkáját segítjük.