Bemutatkozás
Bemutatkozás | Nyomtatás |
2009. június 02.

Zala Megyei Atlétikai Szövetség  

 Az 1928-ban alakult Zala Megyei Atlétikai Szövetség a zalaegerszegi, nagykanizsai és keszthelyi sportegyesületek, a megyében működő DSE-k atlétikai  szakosztályainak, az ISK-k csoportjainak biztosít versenylehetőséget. 

A zalaegerszegi műanyag atlétikai pálya átadása után 1987-től nemzetközi versenyek, válogatott viadalok, országos bajnokságok jó házigazdái voltunk. Az atlétikai klubok sportolói szívesen jönnek jó hangulatú  színvonalas, pergő ritmusú rendezvényeinkre. A Városi Sportcentrumban  (Zalaegerszeg, Vágóhíd u.) 2001-ben épült pálya is sikeres versenyek helyszíne lett. Szakmai segítséget nyújtunk valamennyi diákolimpiai verseny lebonyolításához.  

 Feladatunk  a megyében atletizálók nyilvántartása, igazolása  és a versenybírók képzése. 1995-ben alapítottuk a Zala Megye Atlétikájáért Díjat, melyet az elnökség ítél oda évente az atlétikáért legtöbbet áldozó sportvezetőnek, szponzornak, önkéntesnek. Évente megválasztjuk Zala megye legeredményesebb felnőtt és utánpótlás  korú atlétáját és edzőjét.  

2004-ben átadásra került a 125 méter hosszú – Magyarországon egyedülálló – futófolyosó, mely biztosíték arra, hogy a zalai atlétika sprint- és ugró versenyek megrendezésével bekerüljön a fedett pályás versenyek vérkeringésébe.