Hírek

Nyári tábor a Balatonnál

Nyári Tábor a Balatonnál 2023. augusztus 13-17. Balatongyörök

2023.augusztus 13-án utaztunk Balatongyörökre ebéd után. 15 órára elfoglaltuk a szállást, tartottunk egy megbeszélést a tábor napirendjéről, a feladatokról és kiosztottuk az egyen sapkákat. Katonai testnevelésről tartottam előadást, amit élénk érdeklődés kÍsért. Pontosítottunk a másnapi sűrű programról is. Ezután birtokba vettük a Balatont, ahol úszás mellett, kipróbálták a diákok a SUP-pal való közlekedést a vízen. Vacsora után strandröplabda következett. 

Hétfőn reggeli futással kezdtük a napot, kb. 3 km volt a táv. Befag Keszthelyi Erdész Lövészklub vezetőjét Keczeli Zoltán urat és segítőit fogadtuk a táborban. Légpuskával, távcsövessel is és légpisztollyal tanította lőni a diákokat a neves edző. Nagy sikere volt a gyakorlásnak, élvezték a gyerekek fogyott a lőszer rendesen. Délután következett a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület elnöke, edzője Varga Zoltán úr, aki az önvédelemről először szóban beszélt, majd következett a gyakorlat. A különböző tompítások, gurulások, kisebb horgok, dobások variációja is felkeltette a résztvevők érdeklődését. Az intenzív gyakorlás után rövid pihenő, majd a sportpályán folytattuk a napi „kiképzést”. Közös gimnasztika, törzserősítés, plankok gyakorlása majd, általános erősítés következett. Nem kellett mesélni a diákoknak az elalvás előtt.

Kedden délelőtt dombra futások és lépcsőzés volt a Kápolna-dombon, gyönyörű háttérrel. Ebéd után következett Csiszár Attila kollégám előadása a térképészetről és a tájoló használatáról. Tekintettel a hétfői zsúfolt programra és a rendkívüli hőségre a délutánra tervezett sétát Balatongyörökön elhagytuk. Helyette szabad program, fürdés, úszás és labdajátékok közül választhattak a gyerekek. Szerdán reggel ismét 3 km futással kezdtük a napot. Délelőtt különböző ügyességi gyakorlatokat végeztek a diákok, majd ebéd utáni pihenőt követően indult a túra a Batsányi kilátóhoz. 18 órától a tábor többi lakójával strandröplabda, kosárlabda és labdarúgó mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok. 

Csütörtökön reggel futás, közös gimnasztika és erősítés szerepelt a programban. Délelőtt fürdés, játék, szabad program volt. Nagy élmény volt a résztvevőknek a tábor, már most jelentkeztek a következő évre. Reméljük folytatni tudjuk a megkezdett programot. 

Kámán Ferenc táborvezető

 

 

ZMSE

8900 Zalaegerszeg, Bíró Márton utca 37/A  1/1.
+3630/9974-344; +3630/6354-455
iroda@zmse.hu

 

Támogatók

Partnerek